METODOLOGIA

A Loopa volem que fer de la tecnologia una eina per divertir-nos aprenent. Volem despertar la seva curiositat per les ciències, lluny de les classes teòriques que sovint els allunya o els desmotiva. A Loopa experimentem sempre amb una aplicació directa. Treballem amb grups reduïts i amb rols diferenciats, temàtiques pròpies i amb reptes progressius.

 

El nostre equips de monitors estan formats en àrees tècniques o de la docència i donen suport continuat i pautat per tal que els nens puguin progressar i aconseguir els reptes proposats.

Els nostres objectius:

 

• Acostar la tecnologia i la robòtica a tots els nens i joves d'Andorra a través del joc i la manipulació.

• Incentivar la creativitat, el treball en equip, el raonament lògic i la presa de decisions.

• Treball sota el mètode científic, on equivocar-se vol dir aprendre i no fracassar.

• Despertar la curiositat dels joves, propiciar la construcció amb les mans i la ment,  que aprenguin a reflexionar i que prenguin consciència del que han aprés.

• Reptes tematitzats i progressius, adaptats a les seves habilitats i competències.

• Desenvolupar les competències STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) que afavoreixen el creixement creatiu i intel•lectual dels nois.

• Proporcionar una manera diferent d'ensenyar.

 

Per que escollir els nostres tallers?

 

1. Activitats i continguts: Aquests aspectes els treballem molt acuradament per poder motivar, divertir i consolidar els aprenentatges. Estan realitzats per professionals titulats en àrees tecnològiques i pensats per oferir diverses dificultats. Les anem modificant en funció del grup i les edats dels participants. No volem ensenyar tecnologia als nens com si fossin adults, perquè no volem transformar un interès en una activitat avorrida o desmotivant. Per això són tant importants els continguts.

 

2. Potenciar el treball en equip: la força del grup fa que cada nen tregui el millor de si mateix i aprenen a treballar col.laborativament.

 

3. Reptes: per apropar la robòtica als nens, cal fer-ho d’una manera lúdica. Això s'aconsegueix proposant uns reptes o missions tematitzats, que se superen d'una forma progressiva.

 

5. Lloc on es realitza l'activitat: busquem sempre sales àmplies amb llum natural on els nens es puguin moure amb total llibertat, evitant la sensació d'estar en un espai tancat.

 

6.  Rati nens/monitor baix: Com a màxim de 8 nens/monitor.

 

7. Formació dels monitors: Tots estan formats en l'àmbit de l'educació i/o titulats en àrees tecnològiques.

 

Tot això fa que els nostres tallers resultin molt engrescadors, motivadors i profitosos pels nens. Es important que el nivell l'assoleixin de manera progressiva i natural, per això no volem separar els tallers per nivells, sinó que agrupem als participants segons els seus coneixements i els adaptem la dificultat.

www.loopa.ad info@loopa.ad